Empirisoft Support

    Welcome to Empirisoft Support
Results 1 to 2 of 2

Thread: No data in data file

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,323

    No data in data file

    [edited from support email]

    My input file does not write data to an output file. It creates the log file but when you open it there are headers but empty columns.
    Last edited by jarvis24; 10-08-2007 at 04:22 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,323
    I'm guessing it's probably because your input file has all 0's for block values.

    Check this out from the user's guide:

    Block

    QuickInfo
    A label to help you keep track of which trials are which. DirectRT for the most part does not use this number but does write the assigned value to the data file for your reference.

    Value
    Any Integer. A "0" specifies the trial data is not to be written. By default, only trials on which data are collected will be written. A negative block ID (e.g., -1) will force DirectRT to write data even if no response is collected (e.g., display-only trials).

    Details
    If you are repeating sets of trials within a single input file, you may wish to label each trial with the set to which it belongs. You may use any integer value for any trial. Using the value of "0" will indicate that the data obtained for that trial is not to be written (e.g., in the case of instruction or debriefing screens).

    Hints
    You may be including a series of instruction screen or "rest" trials in your session. If you do not want these trials to clutter up your data files then assign them a Block value of 0. Data will not be recorded for any trial with a block value of 0.

    Copyright © 1999-2006 Empirisoft. All rights reserved.


    See also: http://www.empirisoft.com/support/showthread.php?t=1014


    [kw: missing data]
    Last edited by jarvis24; 10-23-2007 at 07:17 AM.

Similar Threads

  1. Order of random questions in data file
    By jarvis24 in forum DirectRT Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 06-24-2009, 03:45 AM
  2. data not imported in SPSS
    By writerjenny in forum MediaLab Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 10-24-2006, 03:23 PM
  3. My button is labelled '0' but shows up as '1' in data file
    By jarvis24 in forum MediaLab Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 08-22-2006, 01:55 PM
  4. Data for experiment in different languages
    By jarvis24 in forum MediaLab Older Versions: How Do I...
    Replies: 1
    Last Post: 05-23-2006, 07:50 AM
  5. Data problem when using <specify>
    By jarvis24 in forum MediaLab Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 05-09-2006, 04:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •