Empirisoft Support

    Welcome to Empirisoft Support
Results 1 to 4 of 4

Thread: directRT 2012 parallel port

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    15

    directRT 2012 parallel port

    If the computer running windows 7 has a built in parallel port I can successfully run the I/O ttl test at address 888.
    However that computer is being replaced with a win 7 computer without a built in parallel port. A pci express card is installed and the driver is oxford semiconductor. The resource settings which cannot be changed have
    I/O range D010-D017
    I/O range D000-D003
    I have converted the hex to decimal and typed that into the port field for the ttl test and am unsuccessful in having the port change state.

    When the computer is booting a signal is sent to the parallel port because my status light blinks on then turns off.
    When I open the ttl test tool, the port address drop down shows:
    lpt1 absent
    lpt2 absent
    -12272 [lpt3: D010H]
    Last edited by ARLUser; 07-11-2014 at 11:00 AM. Reason: additional information provided

  2. #2
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    15

    solved parallel port issue

    I converted the hex number incorrectly. Address 53264 decimal works.




    Quote Originally Posted by ARLUser View Post
    If the computer running windows 7 has a built in parallel port I can successfully run the I/O ttl test at address 888.
    However that computer is being replaced with a win 7 computer without a built in parallel port. A pci express card is installed and the driver is oxford semiconductor. The resource settings which cannot be changed have
    I/O range D010-D017
    I/O range D000-D003
    I have converted the hex to decimal and typed that into the port field for the ttl test and am unsuccessful in having the port change state.

    When the computer is booting a signal is sent to the parallel port because my status light blinks on then turns off.
    When I open the ttl test tool, the port address drop down shows:
    lpt1 absent
    lpt2 absent
    -12272 [lpt3: D010H]

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    294

    Quote Originally Posted by ARLUser View Post
    I converted the hex number incorrectly. Address 53264 decimal works.

    Hi ARL,

    Thanks for taking a moment to share. It sounds like things are working properly now.

    Just for future reference, would you mind posting the make / model number of your parallel port card, and perhaps a link to the place you purchased it?

    John

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    15

Similar Threads

  1. Problem with TTL, Parallel Port, I/O test (case 1066)
    By gtbarradas in forum MediaLab Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 12-01-2014, 02:14 PM
  2. Problem with TTL, Parallel Port, I/O test (case 1098)
    By gtbarradas in forum Hardware Questions
    Replies: 8
    Last Post: 08-30-2012, 10:40 AM
  3. Having Problem with TTL, Parallel Port, I/O test
    By habrookshirej in forum MediaLab Older Versions: General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 12-13-2010, 03:48 PM
  4. Parallel port address can not be read
    By bollsp in forum Hardware Questions
    Replies: 7
    Last Post: 11-11-2008, 10:13 AM
  5. Parallel Port and Vista
    By bollsp in forum Hardware Questions
    Replies: 0
    Last Post: 10-30-2008, 02:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •