Empirisoft Support

    Welcome to Empirisoft Support
Results 1 to 12 of 12

Thread: Output to TWO displays?

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Output to TWO displays?

    I would like DirectRT to output two stimuli to two different displays. Can anyone tell me how to do this?
    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,318
    Just to be clear--you want the two stimuli presented such that they are on both monitors at the same time (essentially replicating the display on both--e.g., | AB | AB |) or each of the two would be on different monitors such that you are using one monitor to extend the screen space of the other (e.g., | A | B |)?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11
    One computer will be connected to two monitors. I would like DirectRT to send one stimulus to one monitor and another stimulus to the 2nd monitor.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,318
    DirectRT v2008 does not have the capability to display different content to different monitors at the same time. However, I believe v2010 does. I happened to notice (from another post) that you wanted to try the beta to test the new reverse skipping functionality (www.empirisoft.com/support/showthread.php?t=4307). If the dual monitor capability is also currently active in the beta, this would be a nice coincidence!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    401
    The 2010 version of the software could allow for this functionality; however I would need to first try and setup a few tests to make sure the timing resolution and results of a multi-monitor experiment will work as efficiently as a single-monitor experiment would.

    I'll look into both requests and see what we can do.

    Would you be ok with waiting until Friday to receive a copy of the 2010 beta Anne? Once I get the beta to you I should be able to include instructions to help you get started with an experiment that uses both the ability to skip anywhere within the experiment and run on multiple monitors.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11
    Okay - til Friday then! If these will work, that would be fantastic! Cheers!

  7. #7
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1

    any news?

    I know this thread is quite old, but it seems I could use the same functionality in an experiment, does this work now?
    I would prefer a solution with simply multiple windows of direct rt with the same stimuli though, since I want to display them on extended desktops surrounding a subject on top of something else.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Status update?

    Any progress on this dual monitor function?

    I'd like one computer to send 2 different stimuli to 2 different monitors....

  9. #9
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    I'm trying to do the same thing, i.e., different stimuli on different monitors but all part of the same trial. Did you figure out if MediaLab or DirectRT could do this?

  10. #10
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Output to 2 monitors

    Hello,
    DirectRT can not currently do this feature... as far as I know there has been no progress. Please reply again if you know otherwise!
    Thanks!

  11. #11
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Output to 2 Monitors? (case 10376)

    A couple of years ago I was interested if DirectRT could send one stimulus to 1 monitor and a 2nd stimulus to a 2nd monitor - from within the same input file.
    Back then you said you were looking into it. Is this feature available yet?
    Last edited by jason_reed; 10-14-2013 at 06:58 PM.

  12. #12
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    1,090
    Unfortunately, this feature is not currently available in DirectRT. However, we are working on exploring options for incorporating it into DirectRT.
    Jason Reed
    Empirisoft Software Support Specialist

Similar Threads

  1. Viewing Output for Repeat Trial
    By tstromp in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 0
    Last Post: 11-06-2009, 02:47 PM
  2. Merging output files
    By sanjay13j in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 5
    Last Post: 06-17-2008, 04:23 PM
  3. force output to data file
    By sjlee0623 in forum DirectRT Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 04-01-2008, 01:45 PM
  4. stim missing in log output
    By sev234 in forum DirectRT Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 12-11-2007, 08:33 AM
  5. Block Order in output file
    By Gary London in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 3
    Last Post: 02-19-2007, 03:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •