Empirisoft Support

    Welcome to Empirisoft Support
Results 1 to 6 of 6

Thread: Stroop Task using the keyboard

  1. #1

    Stroop Task using the keyboard

    I was looking for a version of the stroop task in which participants respond using the keyboard instead of verbally name the color of the words as in the original version of the task. By any chance, does anyone have a DirectRT script of a stroop version like this (in which participants use the keyboard)? In this case, would you mind sharing it with me?

    Thanks a lot!

    Paolo

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    401
    Hi Paolo - Have you tried altering the sample included with DirectRT yet?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Hi Newell,
    Could you show me how to alter the existing script in DirectRT so that I can use the keyboard instead of voice? Thanks

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    401
    Sure - first, navigate to the following folder:
    C:\DirectRT\Samples\5 other features\12 voice responses stroop

    Select to open the file: stroop automatic.csv .

    '

    Once you've opened this file, navigate to column "L". This column contains the time value that identifies we want to use an audio response to continue. In order to use a key response, simply change the rt: value found within this column.

    More information can be found here: http://www.empirisoft.com/directrt/h...ectrt_time.htm

  5. #5

    stroop Using keyboard

    Hi, I created a Stroop using the keyboard, but I should warn you it was used as a filler task, not for analysis. So you may want to tweek it.
    Key responses are entered using the number pad. I placed colored stickers on the number pad.
    Files named focus, intro, and thankyou should be placed in a stim folder. Sorry I couldn't make a zip file.
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    401
    Thank you very much for posting this Susan. I'm sure quite a few people will find this helpful.

Similar Threads

  1. Creating a Stroop test
    By nick harrington in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 1
    Last Post: 01-22-2009, 05:43 PM
  2. Stroop Task in Medialab
    By agonzalez in forum MediaLab Older Versions: How Do I...
    Replies: 1
    Last Post: 11-19-2008, 06:44 AM
  3. stroop task-randomize only one culmn
    By maya in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 1
    Last Post: 01-15-2008, 05:01 PM
  4. Stroop Task
    By jarvis24 in forum DirectRT Older Versions: Sharing Area
    Replies: 1
    Last Post: 09-25-2006, 03:55 PM
  5. Voice RTs in a stroop task?
    By jarvis24 in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 1
    Last Post: 05-19-2006, 12:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •