Empirisoft Support

    Welcome to Empirisoft Support
Results 1 to 6 of 6

Thread: Sound file not playing

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,320

    Sound file not playing

    [edited from support email]

    We are trying to display a sound file as a stimuli. For some reason it doesn't work, it seems as the program doesn't find or recognize the wav file (although it is placed right in the folders). We're using the exact same syntax from your sample of a sound file (btw, when we use a sound file of yours it works, like 'zebra' or 'tone'). The sound file is an audio wav file. Do you know why does this happen? Does the wav file should be defined with specific properties?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,320
    I'd need to see a copy of the input file and a sample sound file that doesn't play.

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Posts
    11
    Attached an input file and a sound file.

    Thanks,
    Tali
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,320
    What program did you use to make the sound file? I use Audacity (free from download.com) as a sound editor and it opens most formats--it gives and error when trying to open your file, even though the WMP seems ok with it.

    Update: Actually, I just noticed that the bit-depth of your sound file is set at 4-bit. Try opening it and exporting it as an 8 or 16-bit format and see if that resolves it. I think 4-bit and maybe also 32-bit) are out of range for DirectRT.
    Last edited by jarvis24; 06-14-2006 at 05:13 PM.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    2

    16 bit

    I was having a similar problem and resaved all of the wav files at a 16 bit rate. Everything is working great now! Thanks!

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Posts
    11
    You were right. The problem was the 4-bit format. It works great with
    16-bit.

    Thanks

Similar Threads

  1. Black flash when video starts playing (case 2708)
    By jarvis24 in forum DirectRT Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 12-13-2015, 12:43 PM
  2. File not loaded completely (.csv file format)
    By jarvis24 in forum MediaLab Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 08-16-2011, 10:20 AM
  3. mp4 plays with sound in other players but not MediaLab despite 3ivx
    By nprause in forum MediaLab Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 11-06-2009, 01:21 AM
  4. Sound stimulus plus recorded voice response?
    By jarvis24 in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 1
    Last Post: 10-12-2006, 01:51 PM
  5. Playing sound files to completion while subjects are reacting to othert stimuli
    By jarvis24 in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 0
    Last Post: 11-11-2005, 03:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •