Empirisoft Support

    Welcome to Empirisoft Support
Results 1 to 6 of 6

Thread: Experiment freezes after Movie is played (case 31060)

  1. #1
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    3

    Experiment freezes after Movie is played (case 31060)

    If I want to show a movie threw the item type "movie", I run into problems.

    The experiment works as intendet and shows the movie clip in its full length (30 seconds). After the Video is played I only get a black screen where the video has been and the experiment doesn't go on.

    I tried movie files as .avi and .wmv. I replicated the error on another computer.

    I tried using the duration parameter, but it did not change anything, neither the length of the shown video nor the continuation of the experiment.

    If I use the same video as a background video threw the "instruction" item type, it works as intended. But I need to alternate the size of the movie, so it would be very handy to be able to use the "movie" item type.

    I did not find anything regarding this problem threw the manual.

    I would be really glad if you can show me a way to make this work.

    Thank you!
    Last edited by jason_reed; 04-19-2018 at 01:40 PM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    1,047
    Please send a copy of the video file and the .que file to support@empirisoft.com (reference case 31060). I would like to see if I can replicate this problem on my copy of MediaLab.

    Please also clarify what you mean when you say you are trying to change the size of the video.
    Jason Reed
    Empirisoft Software Support Specialist

  3. #3
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    3
    Thank you Jason!

    I sent you the questionaire and the video files.

    By changing the size of the video, I mean that I do not want it to play fullscreen. By using the Movie item type I can use the parameter w-2 to reduce the size, but I don't think that I can do this when I use the background video feature.

    I am looking forward hearing from you.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    1,047
    Try to specify the location of the background video using parameter values by typing MOVIE_1 (w-2) in the background field of the instruction item type and see if that works.
    Jason Reed
    Empirisoft Software Support Specialist

  5. #5
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    3
    This works, thank you Jason!

  6. #6
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    1,047
    You are welcome. Let us know if we can be of further assistance.
    Jason Reed
    Empirisoft Software Support Specialist

Similar Threads

  1. v2008 freezes
    By sadler in forum DirectRT Older Versions: General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 03-22-2011, 07:25 PM
  2. MediaLab Freezes At Same Spot
    By tpatterson2k8 in forum MediaLab Older Versions: General Questions
    Replies: 12
    Last Post: 02-09-2011, 11:20 AM
  3. stop movie mid-playback and record when the movie stops
    By ypeplab in forum MediaLab Older Versions: How Do I...
    Replies: 1
    Last Post: 01-28-2011, 02:01 PM
  4. online ratings freezes computer
    By rauchsm in forum MediaLab Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 11-04-2010, 03:10 PM
  5. ML Freezes
    By maxweis in forum MediaLab Older Versions: General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 10-26-2010, 03:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •