Empirisoft Support

    Welcome to Empirisoft Support
Results 1 to 5 of 5

Thread: Use an Executable Item that Needs to Open a Specific File?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12

    Use an Executable Item that Needs to Open a Specific File?

    I am trying to get MediaLab to run a program called Arena.exe that needs to open a .def file that I have created which specifies parameters for a virtual maze. What do I put in "file name" in a questionnaire file to make this happen? Also, the Arena program produces a .dat file with variable names as column headings and trial names as rows. This file writes over itself for each new participant. How do I get data for several variables from different trials for each participant into the MediaLab data files? If it is any help, information about the Arena program can be found at http://web.arizona.edu/~arg/data.html Thanks much!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,313
    The manual for Arena gives and example of running a specific file like this:

    Arena -software -exp c:\NewArena\test.def

    To execute that in MediaLab you would use the Executable items type, listing "c:\arena\arena.exe" as the file (or whatever the full path of the arena.exe file is).

    Then in the parameters field, you would enter:

    (c-exp c:\NewArena\test.def)

    The c parameter tell MediaLab that these are the command line options you would like tagged on when it calls the exe file.

    As for MediaLab to getting a hold of the data gathered by Arena and writing some of it automatically to the MediaLab data files, that is not currently possible. At least not unless the other program has some option to make its data available to other programs.
    Last edited by jarvis24; 10-30-2007 at 07:52 AM.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,313
    [edited from follow-up]
    Thanks for that reply. One more question - I did what you instructed to get MediaLab to call up Arena.exe and then the .def file for our virtual maze, but what seems to happen is that Arena opens to the point of having the file name selected in its start dialog box, but we still have to manually click Arena's "Start" button. Simultaneously MediaLab is displaying the message, "Click the Continue button to proceed." Is there any way I can change the MediaLab message at that point to tell the participant to click the Start button in the dialog box?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,313
    Yes, you can place a substitute.txt file in your experiment folder. For details, see:

    http://www.empirisoft.com/medialab/help/preferences.htm

    I've attached a sample you can try. Just unzip it and drop the file in the folder along with your exp and que files.
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,313
    [edited from followup]

    Thanks, Blair. We have it all working now.

Similar Threads

  1. File not loaded completely (.csv file format)
    By jarvis24 in forum MediaLab Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 08-16-2011, 09:20 AM
  2. How do I recreate the input file from a resulting data file?
    By teddenney in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 1
    Last Post: 03-19-2007, 07:49 AM
  3. Runnning an MDE Executable?
    By jarvis24 in forum MediaLab Older Versions: Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 09-27-2006, 12:52 PM
  4. Passing the subject and/or condition ID to an Executable
    By jarvis24 in forum MediaLab Older Versions: How Do I...
    Replies: 1
    Last Post: 09-05-2006, 12:04 PM
  5. open ended responses
    By philippe in forum DirectRT Older Versions: How Do I...
    Replies: 2
    Last Post: 05-23-2006, 08:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •